27 Ocak 2016 Çarşamba

SGK Memurları İkramiyelerini İstiyor!

       

Bilindiği üzere 666 sayılı KHK ile SGK personeline ödenen ikramiyeler kesilmiş ve daha sonrasında Mahkemelerin ve son olarak Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararlar  olmasına rağmen ödenmemişti. Bizde SGKBilgiler.com olarak SGK personelinin bu haklı mücadelerini  ve  başlatmış oldukları imza kampanyasını destekliyoruz..

"Ekonomik darboğazdan geçtiğimiz son 5 yıla özetle yürütmesi durdurulan 666 sayılı KHK sonucunda kazanılmış hak olan olan ve türlü oyunlarla ödemesi durdurulan ve Tüm Türkiye geneline hizmet veren bir kurumun bireyi olarak tüm SGK ve tüm İŞKUR çalışanlarının ikramiyeleri ödenmek zorundadır.
666 sayılı KHK öncesinde ikramiye almakta olan bir memurun, 666 sayılı KHK’nın ilgili hükümlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrasında, ikramiye ödenmesi için kurumuna yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine açtığı dava sonuçlandı.
Açılan Davaya bakan Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, 666 sayılı KHK’nın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümlerinin kendiliğinden yürürlüğe girmeyeceği ve iptal kararı sonrası oluşan boşluğun yargı içtihadıyla doldurulmasının da olanaklı olmadığı değerlendirmesinden hareketle, ikramiye ödenmemesi işleminde hukuka aykırılık bulunmadığına ve bu nedenle davanın reddine Karar vermişti.
Mahkeme kararına karşı yapılan itirazı değerlendiren Sakarya Bölge İdare Mahkemesi ise; ikramiye ödenmemesine ilişkin işlemin dayandırıldığı mevzuat hükümlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ve bu nedenle hukuksal dayanağı kalmayan dava konusu işlemde de hukuka uyarlık bulunmadığına hükmetti. Bölge İdare Mahkemesi, ikramiye ödenmemesi nedeniyle davalının uğradığı maddi kayıpların da, idareye başvuru tarihinden geçerli olarak yasal faiziyle birlikte ödenmesine Karar verdi."